Обговорити з представниками громад та медичними працівниками закладів охорони здоров`я основні компоненти профілактики інфекцій та інфекційного контролю (далі – ПІІК) в закладах охорони здоров’я в рамках Проекту «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».
Завдання:
Визначити основні компоненти профілактики інфекцій та інфекційного контролю в закладах охорони здоров`я, ознайомитися з міжнародними та національними підходами щодо впровадження заходів з ПІІК;
навчитися плануванню та послідовному впровадженню заходів з інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я;
розглянути практичні приклади з організації заходів ПІІК в закладах охорони здоров`я.
Учасники отримують інформацію:
як складати план дій з ПІІК, стандартні операційні процедури, чек-листи;
як приорітизувати та послідовно впроваджувати заходи з ПІІК – як правильно застосовувати засоби індивідуального захисту;
як організувати дотримання заходів з гігієни рук в закладах охорони здоров`я;
як проводити дезінфекційні заходи та поводження з медичними відходами.
Були проведені наступні методи навчання: Презентації лекцій, робота в групах задля обговорення та виконання завдань тренерів, доповіді учасників.
Тренери: Колесник Роман Олександрович
Кількість учасників: 20
Місце проведення заходу БПР: кафе «Хутірок», м. Горохів Волинської області